Kuinka luoda Youtube -kanava

Youtubesta on tullut yksi suosituimpia sosiaalisen median kanavia. Youtubella on maailmanlaajuisesti yli miljardi käyttäjää, ja joka päivä Youtubessa katsellaan satojen miljoonien tuntien edestä videoita. Ei siis ole mikään ihme, että Youtubesta on tullut yksi suosituimmista tavoista tavoittaa ihmisiä ja vaikuttaa.

Vaikka noin kolmasosalla koko Internetin käyttäjistä on Youtube -kanava, hassua on se, että vain noin 9% pienistä yrityksistä käyttää Youtubea hyödykseen oman yrityksensä promoamisessa. Tässä piilee siis myös yrittäjille erittäin suuri mahdollisuus saada lisää näkyvyyttä täysin ilmaiseksi.

Videoita on kuitenkin paljon vaikeampi luoda kuin esimerkiksi blogikirjoituksia tai kuvia. Tästä syystä kaikilla ei ole omaa Youtube -kanavaa. Jos olet kuitenkin päättänyt luoda itsellesi Youtube -kanavan ja aloittaa kauniiden videoiden luomisen, älä huoli, sillä se on verrattain helppoa.

Näin luot Youtube -kanavan

Voit luoda itsellesi Youtube -kanavan sitten, kun sinulla on oma Googlen sähköpostitili. Kuitenkaan oman Gmailin omistaminen ei automaattisesti luo sinulle Youtube -kanavaa. Ensimmäinen askel sinulle on siis luoda oma Gmail -tili. Tämän voit tehdä helposti hyppäämällä osoitteeseen gmail.com ja luomalla oman sähköpostitilin.

Kun tili on luotu, on seuraavana askeleenasi suunnata Youtubeen. Youtuben oikeassa ylälaidassa on “kirjaudu sisään” tai “luo tili” nappula. Tätä klikkaamalla pääset luomaan oman tilisi Youtubeen.

Youtube ohjaa sinua tässä askel askeleelta. Sinun pitää antaa kanavallesi kuvaus, nimi sekä päättää kanavan kuvista, kuten bannerista ja profiilikuvasta. Muista, että Youtuben kysyessä avainsanoja tai “tägejä”, tulisi sinun laittaa tähän mahdollisimman monta avainsanaa, jotka kuvaavat omaa kanavaasi. Jos kanavasi on siis esimerkiksi kauneuteen liittyvä, kannattaa käyttää tägejä, kuten “kauneus” ja “terveys”. Jos sen sijaan kanavasi kertoo esimerkiksi liikunnasta, käytä tägejä, kuten “liikunta” ja “urheilu”.

Youtuber

Valmista!

Oman Youtube -kanavan luominen on todellakin näin helppoa. Kun kanava on luotu, voit alkaa julkaista omia videoitasi. Videon voit julkaista menemällä “videonhallintapaneeliin” ja klikkaamalla “lataa” nappia. Voit sitten ladata oman videosi tietokoneeltasi Youtubeen. Videota voit muokata jonkin verran myös Youtubessa, joten videon ei tarvitse olla täydellisesti muokattu vielä lataamisvaiheessa.

Youtubessa voit esimerkiksi lisätä ilmaista musiikkia videoihin, lisätä kommentteja tai annotiaatioita sekä laittaa suodattimia videoon. Muista lisätä avainsanat myös videoosi, jotta saat videosi aihetta hakevat ihmiset näkemään videosi!

Yhteenveto

Oman Youtube -kanavan luominen on todellakin hyvin yksinkertaista. Sinun tulee vain luoda ensin oma Googlen sähköpostitili, jonka jälkeen voit luoda oman kanavasi Youtubessa. Sitten oletkin jo valmis ja voit julkaista omia videoitasi! Muista tehdä oman kanavasi profiilista kutsuvan näköinen lisäämällä banneri ja oma profiilikuvasi. Kanavan kuvauksen kirjoittaminen auttaa katsojia määrittämään, onko tämä kanava sellainen, jota he haluavat seurata. Onnea matkaan ja hauskoja julkaisuhetkiä!