Youtube -kanavat, jotka tekevät sinusta fiksumpia

Youtubessa on monia erilaisia kanavia, joiden aiheet vaihtelevat laidasta toiseen. Voit löytää kanavia, joissa kerrotaan kauneudesta ja terveydestä, tai liikunnasta ja urheilusta tai vaikka historiasta ja matematiikasta. Jos tarvitset esimerkiksi apua kouluaineissa tai esseen kirjoittamisessa, Youtubesta löytyy ihan takuulla ainakin yksi tai kaksi videota, jotka auttavat sinua. Lisäksi voit löytää mielenkiintoisia kanavia, jotka opettavat sinulle asioita, joita ei koulussa opeteta ollenkaan.

TED

TED on Youtube -kanava, joka on kerännyt itselleen jo hulppeat 11 miljoonaa tilaajaa. Nimittäin tällä kanavalla voit oppia todella paljon erilaisista asioista. TEDin kanavalla näemme lavalla seisovia ihmisiä, jotka kukin kertovat yleisölle lisää omasta aiheestaan. Jokainen puhuja on valinnut aiheen, josta he puhuvat ja jokainen puhuja on asiantuntija omalla alallaan.

Jokainen video on 10-20 minuuttia pitkä, erittäin viihdyttävästi ja opettavaisesti toteutettu kokonaisuus, josta oppii aina jotakin uutta. Aiheet vaihtelevat aina rahasta fysiikkaan, kemiaan, fysiologiaan ja vaikka psykologiaan. Kanavalla puhutaan esimerkiksi aivojen toiminnasta, satelliiteista, ihmisen näkökyvystä ja vaikka mistä muusta. Tällä kanavalla voit oppia paljon lisää sellaisista aiheista, joita et koskaan itse ajatellut. Tai voit jopa löytää itseäsi kiinnostavia aiheita, joiden olemassaolosta et koskaan edes tiennyt.

TED julkaisee videoita joka päivä, ja joka päivä käsillä on ihan uusi aihe ja aivan uusia videoita. Tämä kanava sopii paremmin hieman vanhemmille ihmisille tai opiskeluissaan edistyneille nuorille.

TED LOGO

Vsauce

Vsauce on kanava, joka on napannut itselleen jopa yli 13 miljoonaa tilaajaa. Ja syystäkin, nimittäin tämä kanava on paitsi ammattimaisesti toteutettu, myös hyvin opettavainen ja viihdyttävästi tehty. Tämä kanava julkaisee sarjaa nimeltään Mind Field, joka tarjoaa premium -jaksoja tekstityksineen katsojille. Aiheet vaihtelevat paljon aina fysiikasta psykologiaan ja nämä videot käsittelevät aiheita, jotka ovat hyvin mielenkiintoisia ja komplekseja.

Videoiden pituus on aina muutamasta minuutista puoleen tuntiin. He julkaisevat videoita suhteellisen epätasaisesti monta kertaa kuukaudessa, joten uusia jaksoja voi odottaa epätasaisen tasaisin väliajoin. Tämän kanavan videot ovat osa Youtube Originals videoita, jotka ovat lähteneet hiljattain suosioltaan melkoiseen nousuun.

MinutePhysics

MinutePhysics eli minuuttifysiikka kömpelösti suomennettuna tarjoaa juuri sitä, miltä se kuulostaakin. Nimittäin fysiikkaa muutamissa minuuteissa. Tämä kanava on saanut itselleen yli 4 miljoonaa tilaajaa ja numerot ovat vain nousussa. Kanava on ammattimaisesti toteutettu kokonaisuus, jonka avulla voit löytää vastauksia mieltäsi askarruttaviin fysiikkaan liittyviin kysymyksiin.

Tällä kanavalla käsitellään erilaisia fysiikan ongelmia ja vastauksia, kuten esimerkiksi lentokoneen lentämistä, planeettoja, karamelleja ja mustia aukkoja. Jokainen video on muutaman minuutin mittainen tekstityksineen tarjottava jakso. He julkaisevat videoita pari kertaa kuukaudessa ja jokaisella videolla on näyttökertoja aina sadoista tuhansista miljooniin.

MinutePhysics on hyvä kanava ihan kaiken ikäisille ihmisille aina teini-ikäisistä aikuisiin. Kuka tahansa, joka haluaa oppia lisää fysiikasta, oppii takuulla jotain uutta tältä kanavalta.

Yhteenveto

Youtubessa on monia kanavia, joilla opetetaan asioita aina fysiikasta historiaan, matematiikkaan ja jopa filosofiaan ja psykologiaan. Näillä kanavilla voi viettää tuntikausia katsellen hauskoja ja opettavaisia videoita, eikä tylsää takuulla tule! Nämä videot voivat jopa auttaa kouluaineissa ja kokeisiin tenttaamisessa.