ruokanysse2

RuokaNyssen asiakkaaksi

RuokaNyssen käyttäjäksi pääsevät pääsääntöisesti pienituloiset, kriisiavun tarpeessa olevat henkilöt ja perheet. RuokaNysse on osa seurakuntien Ruokapankki-toimintaa ja se pyrkii vastaamaan kasvavaan ruoka-avun kysyntään.

Jos tarvitset elintarvikeapua, voit hakeutua RuokaNyssen asiakkaaksi oman alueesi seurakunnan diakoniatyöntekijän kautta. Diakoniatyöntekijä kartoittaa avun tarpeen ja tekee päätöksen.


Pysäkit

RuokaNyssellä on useita pysähdyspaikkoja, joihin on helppo tulla. Jos asiakas ei halua hakea ruoka-apua omalta kotikulmalta, hän saa sen miltä tahansa pysäkiltä.

Tiedon ajasta ja paikasta saa päätöksen yhteydessä. Asiakas saa muistilapun ja varsinainen päätös menee suoraan RuokaNysseen.

Tiedot  pysähdyspaikoista ja ajoista eivät ole julkisia.


Ruokakassi

Ruokakassin sisältö on melko vakio. Se on kehittynyt asiakkaiden ja diakoniatyöntekijöiden toivomuksesta.

Osa tuotteista on kauppojen lahjoittamia. Näissä tuotteissa "parasta ennen" -päivä lähestyy, mutta ne ovat vielä aivan käyttökelpoisia.

Tuotteet ovat pääsääntöisesti tuoreita. Viimeisen myyntipäivän tuotteita on jonkin verran. Parasta ennen -tuotteissa on saman ja eilisen päivän tuotteita (esim. jogurtit). Näin asiakkaat saavat sellaisia tuotteita, mitä he muuten eivät saisi.

Lahjoituselintarvikkeita  saadaan mm. Citymarketeista, Prismoista, Sale-kaupoista, M-kaupoista,  Kuljun Kartanosta ja Rikaiselta. Tampereen Ateria lahjoittaa kotipalvelusta ylijääneet valmiit ateriat. Suurena lahjoittajana on myös Fazer, joka lahjoittaa esim. suklaata ja keksejä.


EU-tuotteet

Kauan odotetut Euroopan Unionin tuotteet ovat nyt saatavilla. Jaossa on mm. vehnäjauhoja, sämpyläjauhoja, hapankorppuja, hernekeittoa, nauta-sikasäilykettä, maitojauhetta, kaurahiutaleita ja makaronia.